Saluna @ MNAC

Saluna, sau Andrei Țîrcă pe numele său real, este un producător de muzică și DJ stabilit în București, căruia îi place să se joace cu sunete glitch, dark, analogice și electronice. Andrei are 29 de ani și a început să cânte la chitară din adolescență, apoi a trecut la tobe, pentru a se alătura în 2013 trupei post rock Moebius.
Saluna marchează debutul său ca “one man show”, de compozitor și producător al propriilor piese, instrumentist și vocal. Stilul Saluna este un amestec de synth-pop cu lo-fi, idm, electronica, voci discrete și texturi nostalgice.

Primul său EP, “Pieces” se va lansa pe 30 septembrie la MNAC, sub cupola Local Records. Va cuprinde 3 compoziții proprii, plus un remix semnat Minus. Saluna are deja și un videoclip pentru piesa Grace.

Grace este poate cea mai ușor de fredonat compoziție proprie. Este despre un joc de-a v-ați ascunselea prin spațiu, pornit de la o misiune spațială cu numele GRACE. Însă oricât de lejeră ar părea, este piesa care mi-a dat cele mai mari bătăi de cap. Procesul de creație la Grace a început cu tema principală de vals-synth, cea de pe partea de strofă. A fost un struggle să păstrez linia asta simplă în prim plan, fără să adaug alte briz-brizuri, fără să o eclipsez cu alte elemente.

photo: Andra Aron

Saluna – Grace